Ételek, italok
Vendégeink számára előzetes egyeztetés alapján, az igényeknek megfelelően készítjük el ételeinket, állítjuk össze a menüsort. Ezen étlap afféle összefoglalása kíván lenni annak, milyen is a mi konyhánk.
ELŐÉTELEK, FOGADÓ FALATOK
Kemencében sült kenyérlángos kapros, fokhagymás tejföllel és szalonnateperővel
Cipóban sült füstölt főtt csülök
Húsos, káposztás batyu
Paraszttál: füstöltsonka, parasztkolbász, különféle szalonnák, sajtok, friss zöldségek és körözött, friss házi kenyérrel
Frissen sült libatepertő
Tepertős pogácsa
LEVESEK
Káposztás paszuly
Babgulyás
Alföldi gulyásleves, házi csipetkével
Húsleves tanyasi tyúkból, gyöngytyúkból, marhahúsból – kívánság szerint
Ököruszály leves
Lebbencsleves
Tanyasi gombócleves
Bárányragu leves
Palócleves
FŐÉTELEK
Kemencében főtt töltött káposzta
Húsosfazék – szilkében főtt, savanyú káposztás, húsos, rizses egytálétel
Sólet vaslábosban főzve, füstölt libahússal
Birka/marha/sertés pörkölt kívánság szerint
Csirkepörkölt galuskával
Kakaspörkölt túrós csuszával
Bárányragu juhtúrós galuskával
Főételként kemencében sült húsokat is kínálunk, emellett szívesen készítünk grillezett, nyárson sütött ételeket is. Sültek kérhetők kacsából, libából, csirkéből, pulykából, de készítünk, bárányt, kecskét, csülköt, ropogós malacsültet, oldalast és tarját is.
KÖRETEK
Ételeink mellé a hagyományos, hozzáillő köreteket kínálunk:
Túrós csusza, pásztortarhonya, főtt lebbencs, juhtúrós dödölle, galuska, petrezselymes burgonya, kemencés sült burgonya, rizs és gabonafélék (gersli, hajdina, köles), puliszka, párolt káposzta, sült vagy grillezett zöldségek.
Kínálunk hagyományos káposzta-, uborka-, paradicsomsalátákat, friss zöldségeket, leveleket, különféle öntetekkel és házi savanyúságokat.
DESSZERTEK
Befejező fogásként kemencében sült kalácsokat, buktákat készítünk:
Diós, mákos kalács, túrósbatyu, almával, birsalmával, szilvalekvárra töltött bukták, szilváslepény.
Igény szerint, születésnapi tortaként az évszámot megsütjük diós és mákos kalácsból.
APRÓSÁGOKNAK
Apró vendégeinknek örömmel készítünk rántott vagy sült csibemellet, spagettit, palacsintát!
Italok
Szeretjük a Magyar borokat! Éttermünk a legfontosabb Magyar borvidékek legjobb borászainak nedűit kínálja vendégeinek. Legyen szó fehér, rosé vagy vörösborról – mindenki megtalálhatja a kedvére való kísérőt ételeink mellé.
Nem is lehetne igazi egy tanya, jóféle pálinka nélkül. Kedves vendég, ki betérsz hozzánk kishordónk tartalma, mosolyt csal majd arcodra!