A Hortobágy Debrecen Hajdúszoboszló háromszögben elhelyezkedvén, számos lehetőség adódik a kirándulásra.

Hortobágy

Közép-Európa egyetlen hatalmas, összefüggő füves pusztája, Magyarország első nemzeti parkja, 1999 óta az UNESCO Világörökség része. A töretlen látóhatár élménye, a ma is létező délibábok, a legelő gulyák és ménesek, bólogató gémeskutak látványa, a vizes élőhelyek nyüzsgő madártömegei, az éjszakai csillagos égbolt zavartalan élvezete, a kamilla, a menta és az üröm illatosan hullámzó tengere ma is része a Hortobágynak. Engedje magát szabadon Közép-Európa legnagyobb füves pusztáján!

Bővebb információ:

HNP Látogatóközpont és Kézművesudvar
Tourinform Hortobágy
4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.
Tel.: +36 52/589-321, +36 52/589-000, +36 52/369-140
E-mail: info@hnp.hu , hortobagy@tourinform.hu
Webwww.hnp.hu
http://www.iranydebrecen.hu/hu/info/puszta/

Debrecen

Debrecen, Magyarország második legnagyobb városa, évszázadok óta tölt be regionális szerepkört. Az Észak-Tiszántúl központja, számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, legyen szó kulturális rendezvényekről, élményfürdőzésről, vagy sporteseményekről ,Debrecen egész évben színvonalas programokkal várja a régióba látogató vendégeket.

Bővebb információ a városról és a programokról:

Tourinform Debrecen
4024 Debrecen, Piac u. 20.
Tel.: +36 52/412-250
E-mail: debrecen@tourinform.hu
Webwww.iranydebrecen.hu

Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa – fő vonzereje a híres gyógyfürdőből, a strandból, az Aquaparkból és az Aqua-Palace-ból álló fürdőkomplexum. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülő vendégeknek, valamint kis és nagy gyermekes családoknak.

A város a gyógyító víz, a szórakoztató víz, a wellness és a gasztronómiai kínálaton túl is biztosít programokat. A turisztikai rendezvények sorát a májusi Hajdúszoboszlói Grill- és Sörfesztivál nyitja és a szeptemberi Hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztivál zárja.

Bővebb információ:

Tourinform Hajdúszoboszló
Cím: 4200 Hajdúszoboszló József Attila utca 2-18.
Tel.: +36 52 558 928
E-mailhajduszoboszlo@tourinform.hu ; turizmus@hajduszoboszlo.hu
Webwww.hajduszoboszlo.hu

Nagyhegyes

Tanyánk Nagyhegyes külterületén helyezkedik el. A szintén a településhez tartozó, közeli  Kráter tó kellemes kerékpártúra célpont.

Bővebb információ:

http://nagyhegyes.hu/kozsegunk/latnivalok.html