Vendégeink számára előzetes egyeztetés alapján, az igényeknek megfelelően készítjük el ételeinket, állítjuk össze a menüsort. Ezen étlap afféle összefoglalása kíván lenni annak, milyen is a mi konyhánk.

ELŐÉTELEK, FOGADÓ FALATOK

Kemencében sült kenyérlángos kapros, fokhagymás tejföllel és szalonnateperővel

Cipóban sült füstölt főtt csülök

Húsos, káposztás batyu

Paraszttál: füstöltsonka, parasztkolbász, különféle szalonnák, sajtok, friss zöldségek és körözött, friss házi kenyérrel

Frissen sült libatepertő

Tepertős pogácsa

LEVESEK

Káposztás paszuly

Babgulyás

Alföldi gulyásleves, házi csipetkével

Húsleves tanyasi tyúkból, gyöngytyúkból, marhahúsból – kívánság szerint

Ököruszály leves

Lebbencsleves

Tanyasi gombócleves

Bárányragu leves

Palócleves

FŐÉTELEK

Kemencében főtt töltött káposzta

Húsosfazék – szilkében főtt, savanyú káposztás, húsos, rizses egytálétel

Sólet vaslábosban főzve, füstölt libahússal

Birka/marha/sertés pörkölt kívánság szerint

Csirkepörkölt galuskával

Kakaspörkölt túrós csuszával

Bárányragu juhtúrós galuskával

Főételként kemencében sült húsokat is kínálunk, emellett szívesen készítünk grillezett, nyárson sütött ételeket is. Sültek kérhetők kacsából, libából, csirkéből, pulykából, de készítünk, bárányt, kecskét, csülköt, ropogós malacsültet, oldalast és tarját is.

KÖRETEK

Ételeink mellé a hagyományos, hozzáillő köreteket kínálunk:

Túrós csusza, pásztortarhonya, főtt lebbencs, juhtúrós dödölle, galuska, petrezselymes burgonya, kemencés sült burgonya, rizs és gabonafélék (gersli, hajdina, köles), puliszka, párolt káposzta, sült vagy grillezett zöldségek.

Kínálunk hagyományos káposzta-, uborka-, paradicsomsalátákat, friss zöldségeket, leveleket, különféle öntetekkel és házi savanyúságokat.

DESSZERTEK

Befejező fogásként kemencében sült kalácsokat, buktákat készítünk:

Diós, mákos kalács, túrósbatyu, almával, birsalmával, szilvalekvárra töltött bukták, szilváslepény.

Igény szerint, születésnapi tortaként az évszámot megsütjük diós és mákos kalácsból.

APRÓSÁGOKNAK

Apró vendégeinknek örömmel készítünk rántott vagy sült csibemellet, spagettit, palacsintát!

Italok

Szeretjük a Magyar borokat! Éttermünk a legfontosabb Magyar borvidékek legjobb borászainak nedűit kínálja vendégeinek. Legyen szó fehér, rosé vagy vörösborról – mindenki megtalálhatja a kedvére való kísérőt ételeink mellé.

Nem is lehetne igazi egy tanya, jóféle pálinka nélkül. Kedves vendég, ki betérsz hozzánk kishordónk tartalma, mosolyt csal majd arcodra!

Küldés